De LICHTGEWICHT én DUURZAME BJA TB-SI bindtang is vanaf nu leverbaar

De LICHTGEWICHT én DUURZAME BJA TB-SI bindtang is vanaf nu leverbaar

De nieuwe BJA TB-SI blauwe bindniettang van AMEVO is vanaf nu leverbaar. Met slechts 421 gram een absolute lichtgewicht, maar toch uiterst robuust en duurzaam.

Verkoper Espen Zecha van AMEVO is bijzonder trots op deze uitbreiding van het bekende BJA programma. “BJA staat al jaren garant voor topkwaliteit en deze blauwe tang is daarin dé volgende stap. Gemaakt van duurzaam aluminium, kunststof en staal is deze tang maar liefst 25% lichter dan zijn welbekende paarse broertje. Vooral indrukwekkend is de perfecte balans, het gewicht is zó gelijkmatig verdeeld dat de tang in de hand nog lichter aanvoelt. Alle concurrerende tangen zijn topzwaar en het verschil merk je direct als je onze nieuwe BJA tang even vasthoudt, laat staan als je er een hele dag mee werkt! Uiteraard is ook deze blauwe tang scrap-free, dus blijven er geen vervuilende stukjes tape achter op de grond.”

BJA TB-SI

Naast het vervangen van een aantal stalen onderdelen door aluminium kent deze tang nog meer verbeteringen. Zo is de afdekkap van de tapehouder versterkt met X-vormige ribben en is de kunststof vouwnaad vervangen door een scharnier over de gehele lengte van de tapehouder.

BJA TB-SI

Voorts is het handvat ook aangepast, deze is fijn afgerond en de tang ligt nu heerlijk in de hand.

Tevens is de vergrendeling van de drukveer verbeterd, zodat deze beter blijft zitten.

Mocht er toch nog een nietje vast komen te zitten, dan biedt deze tang een handige oplossing. Hij is namelijk voorzien van een handige stalen pin, om eventueel vastgelopen nietjes los te halen.

BJA bindniettangen staan natuurlijk bekend om hun lichte werking. De BJA TB-SI is geen uitzondering, er is maar héél weinig knijpkracht nodig. Hij heeft een speciaal ontwikkelde ingebouwde stopper. Deze voorkomt dat je te hard doorknijpt en het nietje platdrukt, voordat je de binding aan de plant hebt gemaakt.

Een grappig en bijkomend voordeel van het snijmechanisme van BJA is dat de BJA tang per binding minder tape gebruikt dan die van de concurrent. Dat scheelt niet alleen in tape kosten maar het brengt ook met zich mee dat je minder vaak tape hoeft te wisselen.

Espen Zecha: “Al jaren geleden hebben we met BJA het ontwikkelingstraject ingezet dat moest leiden tot een nieuwe, extreem lichte bindtang. Tegelijkertijd stelden we ook hoge eisen aan de duurzaamheid, de handelingssnelheid en de betrouwbaarheid van de tang. Na veel praktijktesten en steeds weer aanpassingen denken we dat deze nieuwe tang nu volledig uit ontwikkeld is en kunnen we deze nu dan echt daadwerkelijk uitleveren. We verwachten dat deze lichtgewicht, perfect uitgebalanceerde én duurzame blauwe BJA tang de nieuwe standaard zal worden!© 2024 Amevo 2000 BV | De Amer 22 8253 RC Dronten | 0321 387788