Spades, schoppen en vorken

Hier vind je onder andere professionele spades van Spear & Jackson, waaronder spades met glasfiber steel en de spit- en stalvorken van Offner.

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Spades

Spades worden ook wel steekschoppen genoemd. Ze worden vooral gebruikt om grond om te spitten, sleuven te graven, of kluitplanten te rooien. Er zijn verschillende typen voor verschillende doeleinden. Ze zijn er met houten en glasfibersteel. Bij de houten stelen is er de keus uit 2 types met een essen steel en een type met een hickory steel, deze Amerikaanse houtsoort is sterker dan essen.

De fiberglas stelen hebben als voordeel dat ze oersterk zijn, zelfs sterker dan het blad. Deze stelen bestaan uit een 16 mm dikke glasfiber kern omringd met speciaal kunststof dat het glasfiber beschermt. De handgreep is bedekt met natuurrubber. Bijkomend voordeel is dat deze steel niet helemaal star is, maar een beetje een veerkrachtig vermogen heeft.

De kabelspade is een spade met een langer en smaller blad. Doordat je dus een diepere sleuf graaft liggen kabels, leidingen en drainage altijd op een veilige diepte, zodat je ze niet beschadigd met een gewone bats, of spade.

Schoppen

Schoppen, ook wel batsen genoemd worden veelal gebruikt om te graven, of om zand, grind, of ander los materiaal te verplaatsen. Voor dit laatste gebruik je de zandschoppen. Deze hebben een rechte rand waardoor je makkelijker iets op kunt scheppen. Ook is er een grotere aluminium schop om bijvoorbeeld bij elkaar geveegd blad op te scheppen.

Vorken

AMEVO levert een tweetal schoppen. Een spitvork, ideaal als je zwaardere grond, zoals klei moet spitten. Daarnaast is er een stalvork, deze is erg handig om bijvoorbeeld blad en takken op te scheppen.

© 2023 Amevo 2000 BV | De Amer 22 8253 RC Dronten | 0321 387788