Natuurlijke tuinafscheidingen

AMEVO presenteert een prachtig assortiment zware kwaliteit  hazelaarschermen van Europese makelij. Daarnaast zijn er wilgenrollen en heidematten.

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Natuurlijke tuinafscheidingen zijn leverbaar in drie soorten en zorgen voor een prachtige natuurlijke uitstraling.

Hazelaar

Doordat de takken van de hazelaar harder en robuuster zijn dan wilgentenen zijn de hazelaarschermen dus ook veel duurzamer dan wilgenschermen. Hazelaarschermen gaan zeker 10 jaar mee als ze op de correcte wijze geplaatste zijn. Er is keuze uit verschillende modellen. Een model heeft een uniek design met een frame met 5 staanders en weegt maar liefst ca. 36 kg per scherm. Het andere model weegt ca. 30 kg per scherm.

Heide

De heidematten worden gemaakt van bundels gedroogde heide welke met ijzerdraad bij elkaar worden gevlochten. De dikte van deze bundels bepaald natuurlijk ook de dikte van de schermen. De Oosterse heidematten zitten op rollen van 5 meter lengte en hebben een gewicht van 1,2 kg/m². Deze lichtgewicht matten zijn ideaal om snel iets af te scheiden, maar ze zijn natuurlijk verre van zichtdicht. Ze worden ook vaak gebruikt tegen een betongaas, in combinatie met klimplanten. Door er bijvoorbeeld Hedera’s tegen aan te laten klimmen. Deze kunnen trouwens makkelijk worden vastgezet met onze plantenclips.

Wilg

Wilgenrollen van AMEVO zijn met een halve knoop stengel aan stengel dicht tegen elkaar geweven. Dit wordt gedaan met gegalvaniseerd ijzerdraad en dit op elke 10 cm.  

Tip: Trek de matten iets uit zodat ze de opgegeven lengte bereiken. Je kunt de heide- en wilgenmatten heel eenvoudig aan draden en gaas vastzetten met onze ringtang en bijbehorende Omega nietjes.

 

© 2022 Amevo 2000 BV | De Amer 22 8253 RC Dronten | 0321 387788