Bevestigingsmaterialen

In deze categorie vind u alle materialen om gaas te bevestigen, zoals klemmen, draden en Gripples om de draden op te spannen.

Producten 1-16 van 31

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Hoe zet ik gazen vast?

Er zijn verschillende manieren om een gaas vast te zetten, dit is vaak afhankelijk van de situatie. Het bevestigingselastiek, -rubber, en het elastisch koord zijn bijvoorbeeld ideaal voor het Mevoleen afdeknet.

Gaas bij staalconstructies

Schermgazen aan een staalconstructie zoals een schaduwhal kunnen zeer makkelijk worden bevestigd met stalen of kunststof buisklemmen. Moet het gaas open geschoven kunnen worden? Gebruik dan de ovale gaasklemmen. Door de ogen aan de zijkant schuiven deze eenvoudig over een draad.

Tip: Span halverwege aan beide zijden van het gaas Mevonyl gewasdraad, waar het gaas dan tussen zit. Zo voorkom je dat het gaas door de wind bol gaat staan (zeil-effect). Het Mevonyl gewasdraad kun je eenvoudig met Gripples bevestigen en opspannen.

Gaas tegen hekwerk

Het is zeer belangrijk dat de constructie voldoende stevig is voor het gaas dat er tegenaan komt. Hoe dichter het gaas, hoe meer wind het vangt, dus ook hoe sterker de constructie moet zijn. Bevestig schaduwgaas, Mevoleengaas, of windbreekgaas nooit rechtstreeks met tie-reps aan het hekwerk. Door het kleine contactoppervlak zal het gaas bij de tie-reps dan snel scheuren. Maak bij het bevestigen aan een hekwerk daarom altijd gebruik van Mevonyl gewasdraad. Dit oersterke draad is sterker dan ijzerdraad en heeft een hoge breukbelasting.

Veel van onze gazen hebben trouwens een of meerdere rijgranden of rijgogen waardoor het gewasdraad gespannen kan worden. Bij gazen die dit niet hebben kun je de draad voorzichtig door gaas rijgen. Zet vervolgens het draad met behulp van Gripples vast aan de palen en breng het op spanning. Vervolgens kan het gaas met tie-reps aan de draad en hekwerk worden gebonden. Door gebruik te maken van draden wordt de druk verdeeld en blijft het gaas veel langer mooi zitten. Span ook hier weer halverwege aan beide zijden van het gaas een draad en klem dit vast met tie-reps.

© 2023 Amevo 2000 BV | De Amer 22 8253 RC Dronten | 0321 387788