Merkringetjes, -vlaggetjes en veredelingsklemmen

Merkvlaggetjes zijn ideaal om de vruchtontwikkeling te volgen bij de teelt van bijvoorbeeld glasgroenten, zoals paprika. De veredelingsklemmen zijn zeer geschikt als kleurcodering in de zaadveredeling.

Beide zijn in diverse kleuren verkrijgbaar.

Producten 1-16 van 41

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Merkringetjes

De merkringetjes zijn er in twee maten. Ze worden gebruikt voor het merken van gemaakte kruisingen ten behoeve van de productie van zaad, waarbij per periode een andere kleur wordt aangebracht. Bij een juiste toepassing en registratie kan je op basis van de kleurcodering fasegewijs overgaan tot het oogsten van de rijpe zaden/zaaddozen uit dezelfde kruisingsperiode. Ze worden ook gebruikt in de groentenzadenteelt bij de zaadproductie van tomaat, komkommer, paprika, aubergine etc. Daarnaast worden deze merkringetjes ook in de perkgoed-zaadteelt gebruikt als markering van gecastreerde bloemen.

De grootste voordelen van de merkringetjes van AMEVO zijn:

Ze zijn heel soepel.

Ze zijn makkelijk vast te pakken.

Ze zijn snel om de stengel te plaatsen.

Merkvlaggetjes

Merkvlaggetjes zijn beschrijfbare en goed zichtbare vlaggetjes die je door de flexibele krulstaart eenvoudig aan de plant kunt hangen. Ideaal om de vruchtontwikkeling te volgen bij de teelt van glasgroenten, met name bij paprika’s. Door wekelijks steekproefsgewijs een aantal jonge vruchten te merken met een bepaalde, wekelijks afwijkende kleur, kan je de vruchtontwikkeling volgen. Zo kun je een gerichtere productie-prognose maken. Je kunt ze trouwens ook in de veredeling en zaadproductie uitstekend gebruiken.

Veredelingsklemmen

Verdelingsklemmen zijn hele kleine polystyrene klemmetjes van 25 mm lengte en ze zijn ideaal voor kleurcodering bij zaadselectiebedrijven. Ze zijn verkrijgbaar in gewone en metallic kleuren. Ze gaan wel uit het programma, dus op=op.

© 2022 Amevo 2000 BV | De Amer 22 8253 RC Dronten | 0321 387788