Grindplaten

Mevoraster grindplaten, ook wel splitplaten genoemd zijn erg duurzaam en 100% recyclebaar, ze zijn zeer geschikt voor onder andere paden, opritten en parkeerplaatsen. Door gebruik te maken van grindplaten voorkom je verzakkingen en spoorvorming.

 

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Mevoraster split-en grindplaat zwart
    Mevoraster split-en grindplaat zwart SKU: 1146005

  2. Mevoraster split-en grindplaat wit
    Mevoraster split-en grindplaat wit SKU: 1146006

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het voordeel van een half verharding is de snelle afwatering. Door de open structuur van de split- en grindplaten, in combinatie met split of grind, kan regenwater sneller afgevoerd worden. Zo spoelt het water dus niet weg en helpt het verdroging tegen te gaan.

Mevoraster grindplaten zijn standaard leverbaar in zwart en wit, daarnaast is groen op aanvraag leverbaar. Er gaan omgerekend 2,14 platen in 1m². De split- en grindplaten zijn door de structuur zo sterk, dat belasting van zwaar verkeer geen enkel probleem is. De split- en grindplaten kunnen gevuld worden met grind van 7 mm tot 32 mm of split van 7 mm tot 22 mm.

Installatie van Mevoraster grindplaten

Mevoraster grindplaten zijn zeer eenvoudig aan te leggen vanwege een doordacht koppelsysteem. Doordat ze ook los te koppelen zijn kunnen ze ook opnieuw aangelegd worden.

Zorg allereerst voor een goede ondergrond, ook wel cunet genoemd. Hierop gaat Mevolon gronddoek of ongeweven geotextiel. Mocht het nodig zijn kunnen de platen gemakkelijk met een decoupeerzaag gezaagd worden om ze passend te maken.

Als laatste vul je de Mevoraster split-/grindplaten tot 2 cm boven de platen. Door het inzakken van het grind of split zal er 1 cm boven de platen over blijven.

Tip: Gebruik Mevoline randbegrenzingen en kantopsluiting voor een mooie afscheiding tussen het grind en gazon of border. De randbegrenzing moet daarbij minimaal 2 cm boven de grindplaten uitkomen.

© 2019 Amevo 2000 BV | De Amer 22 8253 RC Dronten | 0321 387788