Vierkante potten

Ook voor onder andere de vaste plantenteelt heeft AMEVO de geschikte vierkante pot, leverbaar in diverse maten. De P7, P9, P11 en P13 zijn nu leverbaar in de kleur taupe, deze zijn volledig recyclebaar en dragen zo dus bij aan het optimaliseren van de materialenkringloop.

Daarnaast vindt je hier grotere maten vierkante potten en vierkant-ronde potten. Deze laatste zijn alleen op bestelling verkrijgbaar.

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Ga voor duurzaam met taupe potten van AMEVO

Onze taupekleurige vierkante potten zijn volledig carbon black-vrij. Daardoor worden ze, in tegenstelling tot zwarte potten, gedetecteerd door het Near Infrared (NIR) detectiesysteem dat bij afvalverwerkingsbedrijven wordt gebruikt. Zo wordt dus ingezet op hergebruik van bestaande kunststoffen en het verminderen van afval. De potten zijn hiervoor gecertificeerd als volledig recyclebaar door het gerenommeerde Cyclos Instituut.

De voordelen van de taupe potten op een rijtje:

Door volautomatische afvalsorteermachines als 100% recyclebaar te herkennen.

Past qua kleur bij alle planten en bloemen.

Minder vervuiling en CO2 uitstoot, doordat er minder restafval overblijft.

Besparing van fossiele brandstoffen.

Testen van de fabriek wijzen uit dat deze potten 500x circulair gebruikt kunnen worden zonder kwaliteitsvermindering.

Overige vierkante potten

De P7 en P9 zijn naast de recyclebare taupekleurige ook nog in de traditionele zwarte kleur leverbaar. Verder zijn er een aantal grotere maten vierkante potten bijvoorbeeld erg geschikt voor de teelt van bijvoorbeeld zwaardere klimplanten. Ook zijn er op bestelling vierkantronde potten leverbaar. Deze hebben als voordeel dat de ruimte op veiling- en CC-karren beter benut wordt, dan met ronde potten De minimum afname is 2 pallets.

© 2022 Amevo 2000 BV | De Amer 22 8253 RC Dronten | 0321 387788