Kunststof plantenstokken en fibersticks

Kunststof plantenstokken van AMEVO zijn de meest duurzame en allerbeste plantenstokken. Ze zijn gemaakt van stalen buizen met een kunststof coating. Dit beschermt het staal tegen roestvorming. Zoek je een andere maat? Ook dat kan, onze verkopers kunnen je alles vertellen.

Fibersticks zijn de ideale vervanging voor splitbamboe.

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Kunststof plantenstokken van AMEVO

Waarom zijn de kunststof plantenstokken van AMEVO zo duurzaam?

De buisdiameter, staaldikte en coating zijn al tientallen jaren exact gelijk.

De coating is van virgin materiaal en voldoet daardoor aan de hoogste eisen. Dit is getest met een duurtest van 6 maanden bij 50° C UV-licht.

Je kunt ze reinigen in een stoomreiniger, ze zijn namelijk bestand tegen verhitting van 70° C gedurende 2 uur.

Gemaakt van kunststof en staal. Dus ze kunnen niet aangetast worden door insecten en schimmels.

Wij zijn de enige in Europa die deze kwaliteit kunststof plantstokken levert.

Gebruik kunststof plantstokken

Plantstokken zijn voor vele doeleinden bruikbaar. Doordat ze niet roesten zijn ze uitstekend bruikbaar in hydrocultuur, of teelten op glaswol, maar uiteraard ook in de volle grond, of pottenteelt. Ze worden ook veel gebruikt in de zaadveredeling. Veredelaars gebruiken meestal de 210 cm lage plantstok met een dikte van 11mm. Virussen en besmetting is bij veredelingsbedrijven natuurlijk uit den boze. Dat onze plantstokken op hoge temperatuur gereinigd kunnen worden is voor deze bedrijven dus van essentieel belang.

Tip: De plantensteunringen met een diameter van 30 en 40 cm passen perfect op deze maat plantstok en zorgen voor een goede geleiding van de plant.

Ook zijn onze kunststof plantstokken erg populair bij ballonnenwinkels. Zij gebruiken de stokken voor het maken van bogen en zuilen. De kleine uitstulpingen zorgen dat de ballonnen niet verschuiven.

Fibersticks

Deze zwarte fibersticks zijn de ideale vervanging voor splitbamboe. Ze zijn hol en aan een kant schuin afgesneden zodat ze gemakkelijk weg steken, bij uitstek geschikt in de teelt van orchideeën. Ze gaan uit het assortiment, dus verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

© 2022 Amevo 2000 BV | De Amer 22 8253 RC Dronten | 0321 387788