Tonkinstokken

AMEVO heeft tonkin stokken in vele maten en diktes. Door onze jarenlange ervaring zijn onze tonkinstokken van constante topkwaliteit. Deze bamboe stokken zijn uitstekend geschikt voor de teelt van bijvoorbeeld laanbomen en Hedera, of om bijvoorbeeld rekken te maken voor lei- en dakbomen.

Producten 1-16 van 32

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wat is tonkin?

Tonkinstokken worden gemaakt uit onbewerkte bamboestengels, om precies te zijn uit stengels van de Pseudosasa amabilis. Ze worden dus bijvoorbeeld gebruikt voor de teelt van bloemen, planten, bomen en groente. In de gebieden van herkomst wordt het voor nog veel meer doeleinden gebruikt, zoals steigers en woningbouw. Deze brede gebruiksmogelijkheden maakt bamboe tot een van de belangrijkste landbouwkundige gewassen in de wereld. En doordat de stokken van nature zo sterk zijn, zijn ze bestand tegen droogte, regen, harde wind, kou of warmte. Wist je trouwens dat de naam Tonkin afkomstig is van de streek Tonkin in Vietnam.

Waarom tonkinstokken van AMEVO?

De bovendiameter van onze tonkinstokken varieert tussen de 20 en 40% ten opzichte van de aangegeven onderdiameter, afhankelijk van de lengte van de stokken. AMEVO is trouwens de enigste die de bovendiameter ook op de baal vermeld. Zo heb je altijd zekerheid dat de stokken sterk genoeg zijn. De balen zijn samengesteld uit meerdere bundels van 50/100/250 stuks, afhankelijk van het aantal stuks per baal en per bundel gesorteerd naar boven- en onderdiameter. De balen tonkin zijn verpakt in stevig geweven kunststof zakken. Uiteraard heeft AMEVO ook bindbuis om de tonkinstokken stokken aan bomen, of planten te binden.

Tip: Met onze handige tonkinclips kun je eenvoudig rekken voor klimplanten, lei-, en dakbomen maken. Je vindt ze bij de bamboehoedjes en plantenclips.

© 2023 Amevo 2000 BV | De Amer 22 8253 RC Dronten | 0321 387788