Hoe installeer je Mevoline Alu Mevo Edge Pro randbegrenzing?

Is het plaatsen van kantopsluiting moeilijk?

Goede randbegrenzingen laten zich heel eenvoudig installeren. Dit geldt dus ook voor Mevoline Alu Mevo Edge Pro aluminium randbegrenzing. Net als bij Mevosteel randbegrenzing heeft ook dit systeem losse pennen waarmee je de strips aan elkaar verbindt. Deze instructie kun je dus ook voor de Mevosteel kantopsluiting gebruiken.

Voor een vlotte installatie hebt je de volgende gereedschappen nodig: Een spade, of graskantensteker en schoffel, uitzetkoord met draadpennen, een rubber hamer of moker met rubber dop en als laatste een haakse slijper, uiteraard met veiligheidsbril. Een winkelhaak en potlood zijn handig om strips af te tekenen. Bij deze instructie wordt gebruik gemaakt van de bruine Alu Mevo Edge Pro 3,2 mm x 10,2 cm.

Volg de onderstaande stappen en ontdek zelf hoe simpel het werkt.

Stap 1: Als eerst verzamel je uiteraard het benodigde gereedschap. Mocht je gereedschap aan vervanging toe zijn vind je hier ons gereedschapsassortiment.

Alu Mevo Edge Pro installatie, stap 1

Stap 2: Als eerste zet je natuurlijk met het uitzetkoord de lijnen uit waarlangs de randbegrenzing geplaatst gaat worden. Als je dit gedaan hebt kun je de rand afsteken met de spade of de graskantensteker. Zorg ervoor dat de rand mooi strak en recht is afgestoken is, zodat de randbegrenzing direct goed recht komt te staan.

Alu Mevo Edge Pro installatie, stap 2

Stap 3: Verwijder vervolgens het afgestoken gras door het los te schoffelen of het met de spade los te steken.

Alu Mevc Edge Pro installatie, stap 3

Stap 4: Slijp als eerste een strip net voor de middelste verbindingssleuf door en begin vervolgens met deze strip. Dus zo doorslijpen dat de sleuf aan het te plaatsen stuk strip zit. Zo heb je altijd een verbinding met de grond aan het begin van je randbegrenzing. Je tikt de Alu Mevo Edge Pro aan tot de juiste diepte is bereikt. Doe dit met een rubberen of houten hamer, of moker met rubberdop om beschadiging van de kantopsluiting te voorkomen.

Alu Mevo Edge Pro installatie, stap 4

Stap 5: Zet alvast een deel van de Alu Mevo Edge Pro uit. Tik ook deze nu aan tot de gewenste diepte. Schuif ook alvast de pennen in de uitsparingen. Bij afgrenzing van gazon is de grens van de aarde en het gazon de diepte waarop je de strip zet. Uiteraard kan je deze randbegrenzing ook gebruiken om hoogteverschillen met borders te creëren. Daarnaast is Alu Mevo Edge Pro prima te buigen en dus perfect geschikt om glooiende rondingen mee te creëren.

Alu Mevo Edge Pro installatie, stap 5

Stap 6: Als je de Alu Mevo Edge Pro kantopsluiting geplaatst hebt kunnen de pennen worden vastgeslagen.

Alu Mevo Edge Pro installatie, stap 6

Alu Mevo Edge Pro installatie tip

Mevoline Alu Mevo Edge Pro randbegrenzing is dus erg eenvoudig te instaleren. Tot slot nog enkele tips waar je even rekening mee moet houden. Gebruik een andere pen om de pennen het laatst tikje te geven, zie laatste foto. Ook heb je door de overlap bij de verbinding een beetje verlies, om precies te zijn 21 cm per strip. Houd hier bij het bestellen dus altijd rekening mee en voorkom dat je te weinig besteld. Overigens vind je in elke doos ook een installatie handleiding.

Komt de randbegrenzing langs grind, of split vergeet dan niet om gronddoek en grindplaten mee te bestellen.

© 2024 Amevo 2000 BV | De Amer 22 8253 RC Dronten | 0321 387788