Hoe installeer ik Mevoline EverEdge randbegrenzing?

Is het plaatsen van kantopsluiting moeilijk?

Nee hoor, het installeren van Mevoline EverEdge en ProEdge randbegrenzing is juist zeer eenvoudig. Door het unieke koppelsysteem kun je zelfs de verschillende hoogtes aan elkaar koppelen.

Ook heb je er niet veel gereedschap voor nodig. Aan de volgende gereedschappen heb je al voldoende: Een spade, of graskantensteker, uitzetkoord met draadpen, een schroevendraaier en een houten of rubber hamer. Ook is een blokje hout, of een balkje handig voor het creëren van hoeken. Je kunt een strip trouwens ook afslijpen met een haakse slijper, mocht dit nodig zijn. Maar daarover lees je bij stap 6 meer.

Volg de onderstaande stappen en ontdek zelf hoe simpel EverEdge kantopsluiting werkt.

Stap 1: Als eerste zet je natuurlijk met het uitzetkoord de lijnen uit waarlangs de randbegrenzing geplaatst gaat worden. Als je dit gedaan hebt kun je de rand afsteken met de spade of de graskantensteker. Zorg ervoor dat de rand mooi strak en recht is afgestoken is, zodat de randbegrenzing direct goed recht staat.

EverEdge installatie, stap 1

Stap 2: Vervolgens pak je de eerste strip Mevoline EverEdge randbegrenzing en plaatst deze strak langs de afgestoken rand of draad.

EverEdge installatie, stap 2

Stap 3: Je tikt de EverEdge aan tot de juiste diepte is bereikt. Doe dit met een rubberen of houten hamer, of moker met rubberdop om beschadiging te voorkomen. Bij afboording van gazon is de grens van de aarde en het gazon de diepte waarop je de strip zet. Uiteraard kan je deze kantopsluiting ook gebruiken om hoogteverschillen met borders te creëren.

EverEdge installatie, stap 3

Stap 4: Neem de volgende strip en plaats de lip van deze strip in de uitsparing van de eerder geplaatste strip.

EverEdge installatie, stap 4

Stap 5: Na het plaatsen van de strips zeker je de verbinding tussen twee strips, door het palletje bij de onderste uitsparing met een schroevendraaier om te buigen.

EverEdge installatie, stap 5

Stap 6: Het maken van elke gewenste bocht en hoek is geen enkel probleem. Dit gaat heel makkelijk op bijvoorbeeld een werkbank of het eerder genoemde blok hout. Deze leg je dan op de plek waar de strip omgebogen moet worden, vervolgens vouw je de strip om. Ook kun je hiervoor een andere strip gebruiken, zoals op onderstaande foto. Doorslijpen en opnieuw starten is dus niet nodig. Ook flauwe rondingen maak je eenvoudig door de strip ligt te buigen. In het bijzonder de 1,6 mm dikke Mevoline EverEdge classic types zijn erg geschikt voor het creëren van speelse rondingen.

EverEdge installatie, stap 6

Zo eenvoudig is dus de installatie van Mevoline EverEdge randbegrenzing. In elke verpakking zit trouwens een beknopte installatiebeschrijving. Tot slot nog enkele tips waar je even rekening mee moet houden. Zo heb je door de overlap bij de verbinding een beetje verlies, om precies te zijn 5 cm per strip. Houd hier bij het bestellen dus altijd rekening mee en voorkom dat je te weinig besteld.

Komt de randbegrenzing langs grind, of split vergeet dan niet om gronddoek en grindplaten mee te bestellen.

© 2023 Amevo 2000 BV | De Amer 22 8253 RC Dronten | 0321 387788